aku adalah aku

knp aku pilih benda nie ' Aku Adalah Aku"?????

sbb aku hndk menjd diri aku yg sendr.
Bebas.... melakukan apa sahaja yg aku suka

bebas... dan sebebasnya..... tanpa dikawal

sebab AKU ADALAH AKU....

Wednesday, April 14, 2010

aku bosan di UPSI

salam...
rasanya dah dekt 2 minggu aku xmenulis papa kat blog aku nie. suma sbb wireles yg problem n bila dpt pun low.

knp aku rs tertekan gila sekarang nie...

hmmm tah la . aku pun xtau apa mslh aku.

tp kebnyakan mslah aku yg cari sndr n menyusahkan diri..

aku rindu nk blk kmpung, tp kekangan kewangan memaksa aku dok kat cni.

best tgk mmbr2 pa blk kampung. tp aku still di sini gak. xtau nk wat pa.
arie2 FB, ym. tp just buka je. smpai dah boring aku ngan suma nie.

kuliah tiap2 minggu boring, tp slmt aku da xtvt yg aku suka tiap2 mgu.
hehehe kelas bomba la. bnyk pengalaman aku yg aku leh share ngan depa nie n dak2 nie pun bnyk share ngan aku.

tp kels dah hbs. terpaksa la aku tgu sem dpn lak. hmmm.... boring..


sem nie aku bnyk tido....
kels manjang x pergi je...
mls ...
aku dah xda mood nk bljr lg...
aku dah boring ngan suma nie...
asgmnt.....
kuliah.......
nota.....

hmmm...sebut pasal nota...
aku xda nota lgsg sem nie..
mcm mn aku nk study
suma nie wat aku bertambh boring....

hmmm


AWEK??????

walaupun aku da awek, tp aku wat xtau je ngan dia.
hMmmm... cian kat dia
aku bnyk wat bnd2 yg aku suka lg dr layan dia..
tp kdg2 aku pun xtau knp aku jd mcm nie.
sedangkan dlu, aku yg merayu nk couple ngan dia...

hmmm...

abg mntk maaf ye syg...
abg xleh nk bg perhatian sgt la nie.... sory
abg tau cinta 2 datang dari hati yg luhur...
tp ag terpaksa.
perasaan abg bercampur baur la nie..
mgn bnyk2 sebab yg memaksa abg jd mcm nie.
perasaan abg dah bercampur baur la nie.
abg kn jd diri abg....

hmmm.....

tah la.
aku pun heran knp org minat sgt nk msk ke UPSI nie.
tp aku dah boring..
mgkn sbb aku xminat nk jd cikgu
sbb xpernh cita2 aku tuk jd cikgu nie.
i want to be myself...
tp da bnd yg menghalang aku...
aku xmampu nk mendidik anak2 bangsa aku
aku nk jd apa yg aku minat....
tp xda kesudahannya..

hmmm......

Tuesday, March 30, 2010

rahsia bulan kelahiran aku....

Untuk Muhammad Fadhirul yang lahir di bulan Desember, berikut ini adalah rahasia bulan kelahirannya :
#21:* Logis



bg aku, ni lah sifat2 semulajadi aku yg org payah nk fahami.....
kadg2 org kata aku Ego, mudah marah, pentgkan diri sendr, xfikir orang lain.

sbb aku adalah aku...
xda oarng yg blh ubh hidup aku..
aku hendk jd diri aku yang sendiri....
bebas lakukan apa sahaja yang aku suka...

hmmm

Monday, March 29, 2010

gmbr mmbr2 aku


gmbr nie syam n ryiski kat tesco tanjg karang



nie aku ngan hafiz....


gmbr nie buyu, shafiq, syam n raja...


bj biru shahril(lewet), hafiz , buyu n syam..



limin(bj Oren) daus mat(putih) syam hafiz, aku, buyu n asei(wan)

limin tido dlm kels... n raja



nie lah gmbr syam ms ada misai n jangut lagi..

kawan2 bhgian 2

hmm...mst korg dah xsabar kan nk dgr smbungan crita aku nie kan. hehhee.....aku tau blog aku nie xmenarik pun, tp klu klu rs best, korg layan je la k.hehehe
skrag aku nk smbg crita pasl mmbr2 laki yg lain lak... Badol, Syam, Ryiski yg pasan cute, buyu..hehhe n xlupa juga limin n geng2 majid.

limin... seorg yg baik hati n kanak2 periang, tp geng2 nie suka buli dia. aku kdg2 pun cian gak kat dia tp mslhnya, aku pun suka gak buli dia . hehehhe..
limin aku knl sbb dia dok umh sebelh aku ms sem 1. aku dok A-4-21, dia lak A-4-22 , 1 umah ngan shafiq. sebt pasl shafiq, aku mnt maaf k sbb salah eja nama ang td. 1 bnd yg aku xleh lupa pasl limin nie, waktu g gunung senyum kat temerloh pahang, group aku kn berkawal jam 3 pg smpai 6 pg. waktu berkawal 2, dia leh tido sorg2. aku n geng2 aku yg berjg masa 2, tglkan dia sorg2 kat tepi unggun api. yg lawaknya, dia leh xsedar pastu sebut 'CELAKA" dlm longlat Besut dia bila bangun. hehhehehe....hanya org yang da ms 2 je yg tau suasana 2.


pasl badol syam buyu n wan@ asei, n Ryiski pula, aku mmg xrapt pun yg sebenr ngan depa nie. ms sem 1, depa nie dok ngan geng2 depa je. tp aku tau depa nie ok yg sebenarnya..

ryiski@RYE nie aku knl ms orentasi KUO. pastu tiap2 group kn wat persembhn. aku ryiski n syafiq dlm 1 group km kn wat pesembhn pentomen. ms 2 just sembg2 pasl pesembhn nie je la. syafiq jd cikgu, aku jd dak nakal n ryiski jd pak kepd sorg pelajar.
pastu first time aku dgr ryiski bentg dlm kels dr hayati, aku respect dia. sbb dia nie mmg pandai bercakap. aku g jumpa dia n aku cakap best suara ko.
pastu start sem 3 nie lah yg aku rapt sbb jadual aku ngan dia sama sebb ambil minor yg sm.

badol lak, seorg yg bnyk sgt cakap n seorg yg muka xtau malu. hehhehe
dia nie juga seorg kanak2 yg riang. klu dia cakap, aku rasa 1 KUO leh dgr suara dia. dia nie mmg kuat pengakap n rasanya nk jd pengakap smpai mati rasanya. mcm mn aku leh rapt ngan dia, aku pun xtau lah. mgkn sbb ms sem 3, geng2 nie suma berbuka posa kat umh dia kot, sbb 2 leh rapat. mkn sepinggan share 2 3 org yg sbbkan ikatan perhubungan persahabatan 2 menjadi erat sgt.

buyu,
aku mula2 dlu pgl dia azhar, sbb nama buyu nie geng2 sekolah dia dlu je yg pgl. dia nie leh jd ustaz yg sebenrnya tp mcm mn lah dia leh pilh kos sejarah, aku pun xtau. hmm,,....1 benda yg xleh lupa pasl buyu nie, ms sem 3. km solt tarawih kat umh badol. dia jd imam. pas 2 rakaat, leh brenti isap rokok dlu, mmg xleh blah ms 2. ngan imam n makmum isap rokok...hehhehe...
skrg nie dia jd roomate aku....

syam lak, ms mula2 ms upsi dlu, identiti dia ada jangut n misai. pastu sbb msk JPA3, dia cukur jangut n misai 2 mcm sekarang nie.. nk tgk x gmabr syam ada misai n jangut.... hehehe
hmm...xleh upload la... nnt lah aku upload kan.

geng2 majid lak, shahril, nazri@boboy, pok nik n majid sendiri.
aku sendr xingat mcm mn aku leh rapat ngan depa nie. tp yg aku tau nama boboy digunakan ms sem 2 masa kels olahraga. shahrol yg mulakan dlu. smpai la nie nama 2 dah sebati ngan nazri BOBOY.

hmm....cukup lah ms nie. xtau nk crita apa dah. tp depa2 nie lah mmbr2 terbaik aku kat UPSI nie...ada masa n waktu, aku akan tulis lain k...

kawan2....



klu korg knl aku aku, mst korg akan heran kan knp aku leh rapat ngan Hafiz Berahim, Syafiq kamisan, Raja Hasbullah n Firdaus Mat.

suma nie ada kena mengena dengan hanset nokia xpress muzik aku yg dah rosak .

aku ingt lg, ms first time masuk ke kels, ms 2 kels cik siti, Sejarah dan Pensejarahan. ms aku masuk kels 2, aku ikut mahadzir dok kat depn barisan depan. pastu si hafiz sengal nie leh pgl aku dok kat blakg ngan dia. aku ingat lg apa yg dia sebut " wei bro, dok blkg la". pastu, aku yg xknl sapa nie, ikut je la dok kat blkg. ms 2 dlm DKC. pastu yg da kat barisan blakg 2, raja dengan mulut becok dia, daus mat yang malu2 kucing, badol n geng2 dia kot Buyu, Syam. mcm mn aku leh rapt ngan Hafiz????
esoknya dlm kels dr hayati, aku dok tepi hafiz smbil dok belek2 hanset xpress muzik dia. pas hbs je kels, aku ajak dia emn aku g ekan, last2 aku beli terus hanset xpress muzik.
semenjk 2 lah aku leh rapat ngan dia sbb tiap2 mlm dia akn tido kat umh aku. bnyk susah senang aku ngan dia nie.


Crita Daus Mat ngan Raja lak, mcm mn aku leh rapat ngan depa sbb jadual kuliah aku nga dpa dua orang sama dr sem 1 smpai la nie sem 4. n mgkn akn sama smpai sem 8 kot. aku rapat ngan mamat 2 ekor nie smpai mmbr2 leh kata, kat mana ada drol, kat c2 lah akan ada raja n daus.


crita si daus nie, ms sem 1, dia jd pengarah progrm ke gunung senyum, temerloh pahang. dia ngan blur2 lg, xtau nk wat pa. tp yg aku respect ngan dia, walaupun dia blur2, tp program nie berjaya sbb dia mau belajar satu benda yang baru. tp sekarang nie, daus mat masih blur2 tp dah ditambah satu lg, hehee kalut sangat. hehehhe...jgn marah ye daus.

pastu crita si raja nie lak, dia nie mmg jenis cakap leps. xreti2 nk cover lgsg mulut dia. tp mmg best kawan ngan dia.. seorg yg pandai tp bnyk berkhayal n ralit ngan satu2 benda.
cth mcm main facebook, dia sanggp xmakn n xmandi sehari. 2 klu benda yg dia btol2 seronok, dia akan jd mcm 2. last skali, raja nie msk Palapes. dia nie mmg sesuai sgt jd tentera sbb mmg minat dia n hutan kat Pahang 2 dah jd mcm mainan dia je...

crita pasl syafiq lak, aku xknl sgt dia nie dlu. aku tgk dia mcm sombg je mula2.
pastu ms dak2 kena pindah rumah sbb dak2 baru Suksis akan masuk ke KUO, dia pindah masuk kat umh limin, A-4-22 tepi umh aku. semenjak 2 aku leh rapat ngan dia. h

hmm....bnyk lg aku nk crita pasl mmbr2 aku nie..tp lain kali lah k.ehe....bila korg dah knl ngan syafiq nie, korang akan tau la dia nie mmg sengal sebenarnya. tp dia mmg baik. sllnya dlm buat asgmnt, syafiq lah yang akan jd mastermind sb dia rajin. hehhehe klu harap aku raja n daus, pakai xsiap la... asgmnt kami..


mgkn dlm crita aku akn dtg, aku akn crita pasl mmbr2 aku yg lain, mmbr2 kat UPSI dan juga pasl kambing2 aku..tgu dan lihat k..

salam

hm...nie first time aku menulis dlm blog nie.
aku sebenarnya, xtau nk tulis apa2 g wat ms sekarang.

sbb ada perkara yg aku nk ceritakan, tetapi terlalu rahsia bg aku...
tp insyaallah, mgkn aku akn bercerita di lain hari.
sekian...